112Vandaag

Uitgelicht

Brandweerman overlijdt bij ongeluk in liftschacht

voorkant brandweerwagen
Stockfoto

Den Dolder – Bij een ongeluk in een liftschacht in een gebouw in Den Dolder is vanochtend een brandweerman overleden. Dat bevestigt de Veiligheidsregio Utrecht. De verslagenheid onder de collega’s is groot, laat een woordvoerder weten.

Het incident gebeurde omstreeks 10.15 uur bij werkzaamheden in een flat aan de Dolderseweg. De brandweer was daar aanwezig na een melding van wateroverlast. De brandweerman zou in een metersdiepe liftschacht zijn gevallen, maar dat is nog niet officieel bevestigd schrijft RTV Utrecht.

Voor het ongeluk kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. Zo werd een traumahelikopter opgeroepen, maar of die ook geland is, is niet bekend. De Arbeidsinspectie doet onderzoek.

To Top