112Vandaag

Gelderland

Vrouw (19) breekt rug bij aanrijding met crossmotor, bestuurder vlucht

Een 19-jarige vrouw raakte ernstig gewond nadat zij op vrijdag 17 april in Culemborg op haar fiets werd aangereden door de bestuurder van een felgroene Kawasaki-crossmotor. De motorrijder liet het slachtoffer hulpeloos en zwaargewond achter en ging ervandoor.

De jonge vrouw fietste die vrijdag rond 19.00 uur over de Zandstraat. Toen ze met de weg mee wilde fietsen richting de Boerenstraat, maakten achter haar plotseling drie motorfietsen enorm vaart. Ondanks dat zij richting aangaf, raakte haar stuur verstrikt met dat van de Kawasaki-crossmotor.

Doorrijder vlucht op andere motor
Beiden maakten een enorme klap, maar toch lukte het de motorrijder om op te staan en weg te rennen. Hij is op de Zandstraat bij één van de andere motorrijders achterop gesprongen en richting de Binnenpoort gevlucht. Zijn opvallende Kawasaki KX80 liet hij op de kruising achter.

De motor is niet kentekenplichtig en daardoor niet persoonsgebonden. Officieel mag de Kawasaki ook niet op de openbare weg rijden.

Gebroken rug
Het slachtoffer werd na de aanrijding met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze had een wervel gebroken en er zaten ook breuken in haar lies, heup en staartbeen. Voordat ze werd geopereerd, moest ze enkele dagen stil blijven liggen om een dwarslaesie te voorkomen. Hoewel het sinds de aanrijding iets beter gaat, is de vrouw nog altijd herstellende.

Signalement bestuurder
Vermoedelijk is de Kawasaki-bestuurder tussen 15 en 20 jaar oud en heeft hij een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg die vrijdag 17 april een zwarte polo en een zonnebril en had kort, opgeschoren, zwart haar. Mogelijk is hij door de aanrijding zelf ook gewond geraakt.

Twee andere motorfietsen
ie vrijdag reed de bestuurder van de felgroene crossmotor in het gezelschap van twee andere motoren: een Piaggio driewielmotor en een donkere Gilera Runner met windscherm. Bij één daarvan is hij achterop gesprongen en gevlucht.

Beide andere motorrijders zijn voorafgaand aan het incident gefilmd op de Middelcoopstraat in Culemborg. De bestuurder van de Gilera Runner is al bekend bij de politie en er zijn aanwijzingen dat de driewielmotor inmiddels is overgespoten. De bestuurder ervan heeft een lichtgetinte huidskleur en droeg een opvallende, zwarte helm met witte opdruk.

Anoniem informatie doorgeven
Het is mogelijk informatie door te geven zonder dat uw gegevens worden toegevoegd aan het politiedossier. U kunt dan bellen met Meld Misdaad Anoniem of uw informatie achterlaten op hun site. Het doorgeven gaat volledig anoniem; uw gegevens worden niet gevraagd, gesprekken worden niet opgenomen en uw telefoonnummer is afgeschermd.

Help de politie
Heeft u informatie over de bestuurder van de Kawasaki-motor, weet u bij wie hij achterop is gesprongen of weet u meer over de bestuurders van de andere twee motorfietsen? Deel alstublieft uw informatie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

To Top