112Vandaag

Noord-Brabant

Auto in brand gestoken in Vught

Autobrand
Foto: Bart Meesters

Vught – Aan de Rouppe van der Voortlaan in Vught is in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestoken. De melding van de brand kwam rond vijf voor twee in de nacht binnen bij de brandwee. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto zowel aan de voor als achterzijde in brand.

Omdat de brandstoftank van de auto was gescheurd was het voor de brandweer een hardnekkige brand. De brandweer zette twee stralen hoge druk in om te blussen.

Na de brand werd door de politie direct een Burgernet bericht verstuurd, waarin de politie vroeg om verdachte zaken die met de brand te maken zouden kunnen hebben, te melden bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar omdat de auto zowel aan de voor als aan de achterzijde brandde gaat men er van uit dat er spraken is van brandstichting. Het voertuig is door de politie voor onderzoek in beslag genomen en de forensisch opspring van de politie zal op een later tijdstip sporenonderzoek doen.

De afgelopen maanden gingen er in Vught al diverse auto`s in vlammen op. Of er verband is tussen de brand van afgelopen nacht en de eerdere branden is niet bekend. Enige jaren geleden was er een pyromaan actief in Vught die tientallen auto`s in brand stak. De dader van deze branden werd nooit gepakt, en na de reeks van branden van enkele weken geleden gingen veel mensen er vanuit dat de pyromaan na een periode van afwezigheid weer actief zou zijn.

Autobrand

Foto: Bart Meesters

To Top