112Vandaag

Noord-Holland

Twee verdachten aangehouden na babbeltruc

babbeltruc
Stockfoto: Politie

Amsterdam – Op donderdag 15 oktober wordt de 83-jarige bewoonster van een woning aan de Niersstraat in Amsterdam Zuid het slachtoffer van een babbeltruc. Rond 17.00 uur belt een onbekende vrouw bij het slachtoffer aan en zegt dat ze van een energiemaatschappij is en de verwarming komt controleren. Het slachtoffer geeft haar toegang tot haar woning, waarna de vrouw in alle kamers rond kijkt. Als vervolgens een buurman binnen komt, haast de vrouw zich naar buiten. Dan blijkt dat de portemonnee van de oudere dame is gestolen.

De buurman loopt de vrouw achterna richting de Dintelstraat. Daar stapt de vrouw in een zwarte Citroen, bij een man. De buurman probeert de auto nog tegen te houden, maar wordt daarbij zelf bijna aangereden. Vervolgens slaan de man en vrouw in de auto op de vlucht. Enige tijd later worden de twee verdachten in Friesland aangehouden, na herkenning van het kenteken.

Getuigen en beeldmateriaal
De politie komt in het kader van het onderzoek graag in contact met getuigen. Heeft u de bewuste avond iets opvallends gezien in de Niersstraat of Dintelstraat? Laat het ons weten. Ook ontvangen we graag beeldmateriaal, bijvoorbeeld dashcambeelden van geparkeerde auto’s in de Dintelstraat en de Niersstraat, van donderdag 15 oktober tussen 16.30 uur en 18.00 uur.

Heeft u informatie die ons kan helpen bij het onderzoek, dan kunt u contact met ons opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in het tipformulier.

To Top