112Vandaag

Noord-Brabant

Bizarre video: Efteling-bezoeker tegen de grond gewerkt door beveiligers

Kaatsheuvel – Op het internet circuleert een filmpje van een man die door meerdere beveiligers van de Efteling tegen de grond worden gewerkt, nabij de attractie Aquanura. De vriendin van de man stelt dat het om een racistische actie gaat. Het pretpark ontkent dat en zegt dat de man zich agressief gedroeg.

“Het gaat om een bezoeker die zich op de parkeerplaats al dermate agressief gedroeg dat onze collega’s bij de entree zich zeer geïntimideerd en bedreigd voelden”, aldus de voorlichtster. “Zij hebben de beveiliging gewaarschuwd. Toen deze persoon werd aangesproken, is de situatie geëscaleerd. Dit is de druppel geweest.” schrijft Looopings.nl.

De politie kwam ter plaatse. Jong en haar vriend hebben volgens de Efteling van agenten een boete gekregen. Het pretpark ontkent dat er sprake was van racisme. “Deze man was al bij de entree agressief en riep meermaals ‘schijt te hebben’ aan de coronaregels. Het personeel bij de ingang voelde zich niet veilig”, aldus een woordvoerder.

“Wel werd de man toegelaten in het park. Eenmaal daar spraken beveiligers hem aan en liep de situatie volkomen uit de hand.” Charissa zegt tegen Omroep Brabant dat dat niet zo is. “Mijn vriend is mishandeld en moest daarna naar de spoedeisende hulp.”

To Top