112Vandaag

België

Zeer actieve veelpleger na wilde achtervolging in België gestuit

Stop politie

Putte – Na een wilde achtervolging vanuit Nederland is zondagavond een zeer actieve veelpleger in België gearresteerd. Tegen de man wordt een onderzoek ingesteld.

Rond 17.45 uur zag een agent over de Antwerpsestraat in Putte een auto richting Ossendrecht rijden. Deze wilde de auto controleren en wist dat de bestuurder bij een eerdere controle was weggereden. De automobilist stuurde de auto plotseling de berm in en stopte. De agent sprak met de bestuurder en controleerde het rij- en kentekenbewijs. Hierbij bleek dat de man een bekende van de politie was. Plotseling reed de man weg. De agent sprong in de politieauto en zette de achtervolging in. Hierbij kreeg de automobilist voortdurend een stopteken, terwijl de politieauto het zwaailicht en de sirene voerde.

Politievoertuig geramd
De achtervolging ging met hoge snelheid richting Hoogerheide, waarbij in de bebouwde kom zelfs 100 kilometer per uur werd gereden, waar 30 kilometer per uur is toegestaan. Meerdere politieauto hielpen mee bij de achtervolging, die zich ondertussen verplaatste richting knooppunt Markiezaat op de A4. De man reed hierbij op de linker rijbaan. De agent, die de achtervolging startte, reed op de rechter rijbaan, in de hoop dat de man zou stoppen. Plotseling stuurde de automobilist opzettelijk naar rechts en botste vol tegen de politieauto. De linkerkant van de auto raakte beschadigd en de agent kon de macht over het stuur maar ternauwernood behouden. De man reed daarna, achtervolgd door enkele politieauto’s, richting België.

Uitlevering
Over de grens namen Belgische agenten de achtervolging over. De man zette zijn auto hierna aan de kant en probeerde over de snelweg te vluchten. Hij werd met behulp van een stroomstootwapen door de Belgische politie gearresteerd. Het bleek te gaan om een zeer actieve veelpleger, namelijk een 31-jarige man uit Oss. De agent deed aangifte van het geweld tijdens de achtervolging. De Nederlandse justitie heeft de uitlevering van de man aan de Belgische justitie gevraagd.

To Top