Hexaangas komt vrij op Chemelot: snelwegen A2 en A76 afgesloten, treinverkeer stilgelegd - 112Vandaag

112Vandaag

Limburg

Hexaangas komt vrij op Chemelot: snelwegen A2 en A76 afgesloten, treinverkeer stilgelegd

Brandweerwagen uitgepakt bij een melding

Geleen – De hulpdiensten zijn maandagochtend massaal uitgerukt in verband met een incident op industrieterrein Chemelot in Geleen waarbij hexaangas is vrijgekomen.

De hulpdiensten werden rond 09:15 uur gealarmeerd in verband met het incident. Brandweer, politie en ambulance zijn ter plekke. De bedrijfsbrandweer van Chemelot is druk bezig om te voorkomen dat het gas zich verder verspreidt schrijft De Limburger.

De snelwegen A2 en A76 zijn ter hoogte van het Chemelot-complex afgesloten. De A76 is dicht ter hoogte van knooppunt Kerensheide, waardoor geen verkeer mogelijk is tussen Geleen en de Belgische grens. In verband met de inzet van hulpdiensten is ook het treinverkeer tussen Beek-Elsloo en Sittard tot maandagmiddag 12.00 uur uit voorzorg stilgelegd.

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft alarm grip 2 afgekondigd. Over de hoeveelheid vrijgekomen hexaangas is nog niets bekend. Metingen hebben aangetoond dat de gaswolk zich nog niet buiten het Chemelot-terrein heeft verspreid.

To Top