Man rijdt met arsenaal aan wapens achterin ‘camper’ - 112Vandaag

112Vandaag

Limburg

Man rijdt met arsenaal aan wapens achterin ‘camper’

Een 35-jarige man uit Rotterdam is maandagavond op de N325 bij Beek betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In zijn busje trof de Koninklijke Marechaussee daarnaast een halve kilo softdrugs en diverse wapens aan. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet, verboden wapenbezit en rijden onder invloed.

Marechaussees hielden de man staande tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid vlak over de grens bij Beek. Tijdens de controle kwam een sterke wietlucht uit de auto. Hierop hebben Marechaussees het voertuig doorzocht en troffen een plastic zak met hennep aan.

De man is aangehouden en overgebracht naar de brigade Oostgrens-Midden voor verder onderzoek. Hij verklaarde zijn bus als camper te gebruiken en er in te wonen. Na uitgebreid onderzoek in zijn camper vond de Marechaussee meerdere wapens waaronder een vuurwapen, messen, twee zelfgemaakte bijlen en enkele slagwapens. De Rotterdammer zit nog vast.

To Top