112Vandaag

Zuid-Holland

Man opgepakt na berichtje sturen over zelfdoding

arrestant wordt afgevoerd

Den Haag – De politie hield zondagavond 28 juni een 44-jarige Hagenaar aan omdat hij in scène had gezet zichzelf van het leven te beroven. Toen gealarmeerde hulpdiensten bij de woning van de man in de wijk Ypenburg arriveerden, bleek de man een ‘grap’ uitgehaald te hebben met zijn vriendin.

In de loop van zondagavond stuurde de 44-jarige man een video naar zijn vriendin waarin hij aangaf zichzelf van het leven te beroven. De vriendin waarschuwde gelijk de politie, waarna hulpdiensten snel naar de woning van de man gingen. Toen agenten bij de woning aanbelden, deed de man zelf open. De 44-jarige Hagenaar is vervolgens aangehouden voor het doen van een valse melding.

Valse melding
Het doen van een valse melding is strafbaar. Het kost de politie tijd, geld en energie die zij beter kan besteden aan ‘echte’ zaken. Naast dat een valse melding een celstraf en boete kan opleveren, heeft de politie ook de mogelijkheid om de onnodige inzet van de politie te verhalen op de aangever.

To Top