Verpleeghuis in Maassluis meldt 25 coronabesmettingen - 112Vandaag

112Vandaag

Uitgelicht

Verpleeghuis in Maassluis meldt 25 coronabesmettingen

coronatest

Maassluis – In verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis is het coronavirus uitgebroken. Er zijn 25 besmettingen vastgesteld, het gaat om zeventien bewoners en acht medewerkers.

De besmette bewoners worden overgebracht naar de speciale Covid-afdeling in het Marnix Revalidatiecentrum in Vlaardingen. Medewerkers en vrijwilligers die het coronavirus hebben of verschijnselen vertonen die passen bij het virus zijn vrijgesteld van werkzaamheden.

Geen bezoek meer
In verband met de besmettingen geldt er sinds woensdag een bezoekstop in het verpleeghuis. “Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing om verspreiding tegen te gaan”, meldt Argos Zorggroep, waaronder De Tweemaster valt.

“Zorg en behandeling wordt voortdurend gecoördineerd door ons Medisch Infectiepreventieteam en wij volgen aangescherpte protocollen in lijn met de adviezen van het RIVM en de GGD. Ook zijn er voldoende beschermingsmiddelen en kennis om deze te gebruiken.”

De GGD voert in samenwerking met De Tweemaster bron- en contactonderzoek uit om meer te weten te komen over de herkomst van de uitbraak.

To Top