Alle medewerkers slachthuis Groenlo in thuisquarantaine - 112Vandaag

112Vandaag

Gelderland

Alle medewerkers slachthuis Groenlo in thuisquarantaine

quarantaine

Alle 600 medewerkers van het vleesbedrijf Vion in het Gelderse Groenlo moeten de komende 14 dagen in thuisquarantaine. Dat heeft de veiligheidsregio besloten om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf moest gisteren dicht nadat 45 van 350 personeelsleden een positieve coronatestuitslag bleken te hebben. Morgen worden de resterende 250 medewerkers getest, maar ook zij mogen uit voorzorg niet aan de slag. Voor positief geteste werknemers geldt dat ook hun huisgenoten in quarantaine moeten.

Een groot deel van het personeel is arbeidsmigrant en ondergebracht in gezamenlijke huisvesting. Ook in het buitenland komen veel coronabesmettingen voor in slachthuizen. De mensen wonen niet alleen dicht op elkaar, maar werken ook in elkaars nabijheid.

To Top