UPDATE: Dode bij ontploffing in flat - 112Vandaag

112Vandaag

Groningen

UPDATE: Dode bij ontploffing in flat

Groningen – Bij een explosie in een flatwoning aan de Nijensteinheerd in de Groningse wijk Beijum is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het gaat om een vrouw die in de flat woonde, meldt de politie.

Het huis vloog na de explosie in brand. Volgens de brandweer gaat het om een gasexplosie.

De ontploffing vond plaats in een woning op de begane grond van de flat. Andere flatbewoners staan op hun sokken op straat te kijken. ‘Iedereen moest aan de kant toen de brandweer kwam. Die gooide een raampje in en toen waren er vlammen van hier tot Tokyo’, vertelt een buurvrouw tegen RTV Noord.

‘Met alles wat hier de afgelopen weken is gebeurd, wilden we snel weten wat er aan de hand was. Vandaar dat we niet de tijd hebben genomen om onze schoenen aan te trekken. Dit is echt bedreigend; we willen hier heel graag weg.’

De brandweer wil benadrukken dat het intikken van het raam een weloverwogen besluit geweest is. ‘Wij slaan het raam in om voor een veilige situatie te zorgen, daardoor wordt de woning geventileerd en kan het gas weg. De ramen moeten dus in dit geval kapot, om gasophoping en een grotere explosie te voorkomen’, zegt een woordvoerder.

Het pand is inmiddels veilig verklaard, meldt de brandweer na controle van bouwkundig experts. De meeste bewoners kunnen weer naar huis. Voor de bewoners van de bovenliggende woningen wordt tijdelijk onderdak elders geregeld.

To Top