Inbreker aangehouden dankzij alerte bewoner - 112Vandaag

112Vandaag

Zuid-Holland

Inbreker aangehouden dankzij alerte bewoner

aanhouding

Den Haag – Agenten hebben een verdachte van een woninginbraak aan de Loosduinsekade aangehouden. Dit gebeurde mede dankzij de oplettende bewoner die achter de verdachte aan fietste toen hij merkte dat er in zijn huis was ingebroken. De verdachte is een man van 48 jaar, zonder vaste woon- of verblijfsplaats.

Op maandagmiddag 23 maart rond 15:00 uur liep de bewoner de trap op naar zijn portiekwoning toen hij op de trap een hem onbekende man tegenkwam. Bij zijn woning aangekomen, zag hij dat het slot geforceerd was. Daarom fietste hij achter de onbekende man aan, terwijl hij 112 belde. De verdachte vluchtte naar de tramhalte bij het Volendamplein, terwijl de bewoner achter hem aan ging. Agenten in de omgeving waren snel ter plaatse en hielden de verdachte in de tram aan.

De verdachte bleek ook nog gesignaleerd te staan voor een andere inbraak, aan de Monstersestraat op 25 februari dit jaar. Hij zit op dit moment nog vast.

To Top