112Vandaag

Noord-Holland

Ontslag voor politiemedewerker

logo

Noord-Holland – De politiechef van de eenheid Noord-Holland heeft op vrijdag 14 februari 2020 aan een 51-jarige medewerker van de politie Noord-Holland een voorgenomen besluit tot ontslag uitgereikt.

Onderzoek
Het onderzoek naar deze medewerker startte eind september 2019 naar aanleiding van een melding bij de eenheidsleiding Noord-Holland van grensoverschrijdend gedrag.

Integriteit
Integriteit is de basis van goed politiewerk. De politie staat voor betrouwbaarheid. De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen en transparant over zijn. Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Dat geldt voor iedereen bij de politie. Politiewerk is mensenwerk en mensen kunnen fouten maken. De politie is daar alert op. Van fouten moeten we leren en plichtsverzuim heeft consequenties. De politie onderzoekt meldingen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag zorgvuldig en straft waar het moet.

To Top