Bombrief ontploft bij ING-kantoor in Amsterdam - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Bombrief ontploft bij ING-kantoor in Amsterdam

Amsterdam – Bij een ING-kantoor in Amsterdam is vanmiddag een bombrief ontploft. Eén persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie.

Uit voorzorg zijn ook de brandweer en ambulancedienst opgeroepen. Op de Bijlmerdreef bevinden zich veel banken.

Bitcoins
Eerder vandaag werd een bombrief aangetroffen bij bedrijf Unisys Payment Services & Solutions in Leusden. De Explosieven Opruimingsdienst van de politie wist die vroegtijdig onschadelijk te maken. Gisteren ontploften wél twee brieven met explosieven in Amsterdam en Kerkrade, maar daar vielen geen gewonden.

De nieuwe bombrieven volgen na meerdere exemplaren in januari, die op diverse locaties in het land werden aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om dezelfde verzender. Gisteren werd duidelijk dat de vermeende afzender een bedrag in bitcoins eist.

To Top