Drietal probeert man te beroven - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Drietal probeert man te beroven

agenten

Tilburg – Een 25-jarige fietser uit Tilburg werd dinsdagavond 12 november tot stoppen gedwongen bij de tunnel nabij het Academiepad. Drie daders probeerden hem zonder enkele reden te slaan en zijn sporttas te pakken. De politie zoekt getuigen in de zoektocht naar de daders.

De man fietste rond 21.20 uur vanuit de Wandelboslaan in de richting van de Professor Gimbrèrelaan. Toen hij door de tunnel fietste, zag hij aan het einde van de tunnel drie jongens staan. Een van hen ging op het fietspad staan en haalde met zijn arm uit naar de fietser. Hij miste, maar de fietser stopte en vroeg wat het probleem was. Hierop kwamen de andere twee jongens er ook bij staan. Ondanks de drie jongens hem wilden slaan, wist het slachtoffer de slagen te ontwijken en zichzelf te verdedigen. Het slachtoffer hoorden de daders nog tegen elkaar zeggen dat ze zijn sporttas wilden pakken. Dit is uiteindelijk niet gelukt, aangezien het slachtoffer wegfietste.

Een andere man werd niet veel later eveneens aangevallen door vermoedelijke dezelfde jongens. Hierbij kreeg hij een slag in zijn nek, maar kon aan hen ontkomen. Hij doet mogelijk later aangifte.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van deze poging tot beroving. De jongen die op het fietspad ging staan, zou getint, ongeveer 1.85m en tenger van postuur zijn. Hij had zwart halflang haar en droeg een zwart gewatteerd jack met een capuchon. De andere twee jongens die er later bij kwamen staan waren eveneens getint, waren rond de 1.80m lang en waren ook tenger van postuur. Ook zij droegen een zwart gewatteerd jack. Een van de daders droeg een capuchon over zijn hoofd en had hem voor zijn mond dichtgeknoopt. Bent u getuige geweest of kunt u meer vertellen over de dader(s)? Dan vragen wij u zich via 0900–8844 te melden. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800–7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06–12207006.

To Top