25.000 slachtoffers in week tijd: politie waarschuwt voor neppe ‘Win een Jeep SRT’-actie op Facebook - 112Vandaag

112Vandaag

België

25.000 slachtoffers in week tijd: politie waarschuwt voor neppe ‘Win een Jeep SRT’-actie op Facebook

srt

De lokale politie van het Belgische Lommel waarschuwt voor oplichters op Facebook die je willen doen geloven dat je een Jeep Grand Cherokee SRT kan winnen. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar”, klinkt het.

Al 25.000 gebruikers van Facebook zouden in amper één week tijd slachtoffer geworden zijn in België van de oplichting. De nep actie komt overgewaaid vanuit het buitenland.

Met het dromerige vooruitzicht van een mooie Jeep in je garage proberen de criminelen achter de actie aan je persoonlijke gegevens te geraken. “We raden iedereen aan spoedig wachtwoorden aan te passen en creditcardtransacties te controleren”, schrijft de Lommelse politie.

To Top