Dode en zwaargewonden bij ernstig ongeval A2 bij Den Bosch - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Dode en zwaargewonden bij ernstig ongeval A2 bij Den Bosch

Den Bosch – Op de A2 ter hoogte van Den Bosch is maandagnacht een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto met daarin vijf inzittenden is meerdere malen tegen de vangrails gebotst. Daarbij kwam een persoon om het leven. De hoofdrijbaan is afgesloten.

De vier andere inzittenden raakten gewond waar van zeker een persoon ernstig. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde iets na 01.00 uur ’s nachts ter hoogte van de afslag Sint-Michielsgestel. Door nog onbekende reden raakte de auto van de weg en botste meerdere keren tegen de vangrail en vloog door de lucht en kwam daarna op het wegdek tot stilstand Daarbij zouden een of meerdere personen uit de auto zijn geslingerd. Daarna kwam de auto op de weg tot stilstand.

Hulpdiensten
Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en er landde een traumahelikopter op het wegdek. Een van de inzittenden overleed ter plaatse. De overige gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De woordvoerder ter plaatse laat weten uit te gaan van een eenzijdig ongeval.

De A2 is in de richting van Utrecht afgesloten vanwege het ongeval. Het is onbekend hoe lang dat gaat duren.

Getuigen
Meerdere getuigen zagen het ongeval gebeuren en stopten om eerste hulp te bieden. Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeluk reed zou zelfs zijn vrachtwagen hebben gebruikt om de weg af te zetten totdat de hulpdiensten arriveerden.

Foto: Bart Meesters

Foto: Bart Meesters

Foto: Bart Meesters

To Top