112Vandaag

Provincies

Twee mannen aangehouden vanwege financiering terrorisme

geboeid

De politie heeft dinsdag in Rotterdam twee mannen aangehouden die worden verdacht van financiering van terrorisme. Zij hebben vermoedelijk financiële steun verleend aan de jihadreis van een eerder aangehouden verdachte.

De twee mannen van 23 en 25 jaar zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Bij de doorzoeking van een woning in Rotterdam is beslag gelegd op telefoons en diverse gegevensdragers.

Syrië
De aanhoudingen volgen op de aanhouding op 31 december 2018 van een man in Rotterdam, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. Deze verdachte zou in de periode 2016-2017 in Syrië zijn geweest.

De man zit sinds zijn aanhouding in voorlopige hechtenis. Op 5 juli is er bij de rechtbank Rotterdam een tweede terechtzitting in zijn zaak.

To Top