Hoogbejaarde vrouw gedupeerd door babbeltruc - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Hoogbejaarde vrouw gedupeerd door babbeltruc

Amsterdam – Bij een 94-jarige vrouw in de Slaakstraat kwam een man aan de deur die haar woning kwam checken op lekkage. Althans, dat beweerde hij. De vrouw liet hem binnen, maar toen hij eenmaal weg was, waren haar bankpassen dat ook.

Op vrijdagochtend 21 september liet het slachtoffer, met tegenzin, de onbekende man binnen. Ze dacht hem zelfs te helpen bij zijn ‘inspectie’ door op zijn aanwijzigingen verschillende kranen te openen en te sluiten.

Forse bedragen gepind
Toen de man op een bepaald moment zei dat hij even iets uit zijn auto moest pakken, vertrok hij om niet meer terug te komen. Later bleek dat de bewoonster onder meer vijf horloges, een bedrag aan contant geld en twee van haar bankpassen miste.

Met die passen zijn later die dag bedragen opgenomen bij verschillende geldautomaten. De politie vraagt om herkenning van de man die daarbij tot twee keer toe is gefilmd.

Rond 13.10 die vrijdag 21 september pinde hij bij een bankfiliaal aan het Surinameplein

en rond middernacht verscheen dezelfde man op beeld bij een geldautomaat aan de Middenweg.

Wie (her)kent de pinnende man op de beelden?

Tweede verdachte
De pinnende man is vermoedelijk niet dezelfde man die zich de woning van het slachtoffer binnen kletste. Die wordt tussen 30 en 40 jaar oud geschat, heeft donker haar en is circa 1.70 meter lang.

Hij droeg een stoffen tas bij zich, had donkerkleurige kleding aan en had in elk geval die bewuste ochtend gezichtsbeharing.

To Top