Gauwdieven aan de haal met iPhones

Waalwijk – Rond 12.15 uur op 6 november 2018 ging een groepje dieven heel gewiekst te werk bij een telecomwinkel aan De Els. Ze gingen er razendsnel vandoor met drie peperdure smartphones.

Twee jonge mannen en twee vermoedelijk minderjarige meisjes kwamen samen de winkel in. Ze liepen op de Apple-stelling af, waar zich direct hun plan ontvouwde.

Verwarring
Eén van de meisjes trok expres een iPad los, waardoor het alarm afging. In de korte verwarring die ontstond, grepen de anderen drie telefoons en rende het viertal de winkel uit.

VW Passat
Een medewerker rende achter de dieven aan. Buiten op de parkeerplaats zag hij dat zij alle vier in een blauwe Volkswagen Passat stapten die werd bestuurd door een vermoedelijke handlanger. Die auto had witte, buitenlandse kentekenplaten waarop in zwart de combinatie 07WW7445 stond.

Uw informatie
De mannelijke verdachten die de iPhones meegristen, worden rond 18 jaar oud geschat. Geef het aan de politie door als u weet wie zij zijn.

Ook als u een idee heeft over de identiteit van de meisjes, wil de politie dat graag weten. Wilt u anoniem blijven, kunt u 0800-7000 bellen.