Oplichters noemen regiotaxi om ouder echtpaar te bestelen

De Meern – Een echtpaar in De Meern is onlangs het slachtoffer geworden van een gehaaid babbeltruc-duo. Het oudere stel werd zogenaamd benaderd door medewerkers van de regiotaxi, maar vervolgens bestolen door middel van een hele slinkse truc.

De oplichters belden eerst op hun privénummer; daarbij vertelden ze dat het echtpaar nog geld moesten terugkrijgen van de regiotaxi. Om dat te regelen, zouden deze ‘medewerkers’ even kort langskomen.

Slinkse truc
Op woensdag 28 november verscheen het babbeltruc-duo rond 15.15 uur bij het echtpaar in huis. Ze moesten hun bankpassen fotograferen en hun pincode intoetsen voor de terugbetaling. Kort nadat de oplichters weg waren, beseften de slachtoffers dat ze waren bestolen. Maar in die korte tijd hadden de daders al een flink bedrag buitgemaakt.

Duizenden euro’s gestolen
Een man pinde voor duizenden euro’s van de rekeningen. Hij werd gefilmd bij een betaalautomaat aan het Mereveldplein in De Meern. De pinner droeg een opvallend Moschino T-shirt.

Handlangster
Zijn handlangster komt niet duidelijk in beeld, maar van haar is er wel een goede omschrijving. De politie zoekt een vrouw van zo’n 30 à 35 jaar oud met een slank postuur. Ze is zo’n 1.60 meter lang en heeft een smal gezicht en donker, halflang haar.

Herkent u dit duo of bent u zelf gedupeerd door hen? Neem contact op met de politie. Dit kan via 0800-6070 of het online tipformulier.