Invallen tegen illegaal gokken

cashcenterterminal1
Foto: Politie

Utrecht – Donderdag 28 maart viel de politie in een strafrechtelijk onderzoek met de Kansspelautoriteit (KSA) om 16.00 uur in tien panden in Utrecht binnen. Dit gebeurde in het kader van een landelijk onderzoek naar overtreding van de Wet op de kansspelen. Op deze tien locaties zouden zich zogenoemde cash center-terminals bevinden, die gebruikt worden voor illegaal gokken. Er zijn op alle locaties terminals aangetroffen en in beslaggenomen.

Een cash center-terminal is een soort geldautomaat, waar (veel) contant geld ingaat. Ze staan onder andere in winkels, theehuizen, cafés en snackbars. Met het geld dat gestort wordt, kan vermoedelijk online (thuis of vanaf andere locaties) illegaal gegokt worden. In Utrecht werkte de politie nauw samen met partners. Door samen op te treden kunnen er meer verschillende maatregelen genomen worden tegen deze vorm van criminaliteit. Bij de actie zijn zes aanhoudingen verricht, twee voor de Opiumwet, één voor witwassen en drie keer voor de Wet ID. De politie doet verder onderzoek naar deze zaken. Er is één pand direct gesloten door de gemeente en er volgen er mogelijk meer. Tegelijkertijd zijn bij controles door de douane, gemeente, NVWA en Belastingdienst meerdere boetes uitgereikt voor o.a. het ontduiken van accijnzen en andere overtredingen.

Deze actie maakt deel uit van een grote landelijke actie waar in meer dan 100 locaties invallen zijn gedaan.