Man opgepakt met 33.000 euro in onderbroek bij controle op A16

kmar
Stockfoto: Koninklijke Marechaussee

Op dinsdag 26 maart heeft de Koninklijke Marechaussee tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid-controle, twee mannen aangehouden op verdenking van witwassen en één man die Nederland illegaal probeerde binnen te komen.

Bij de controle van een Frans voertuig bleek de bijrijder gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling. Tijdens de fouillering bleek daarnaast dat de 40-jarige Fransman meer dan 33.000 euro in zijn onderbroek verstopt had. Hierop is ook de bestuurder, een 39-jarige Fransman aangehouden. Beiden worden verdacht van witwassen.

In het voertuig werd door de Marechaussee een verdachte tas aangetroffen. Al snel bleek dat de inhoud niet gevaarlijk was. Een honkbalknuppel die ook aangetroffen is in de auto, is in beslag genomen.

Tijdens een controle in een internationale bus trof de Marechaussee een 27-jarige man uit Montenegro aan die Nederland niet in mocht. Hij bleek meer dan 100 dagen te lang in het Schengengebied te zijn.

De verdachten zitten vast, de Marechaussee doet verder onderzoek in de zaken.