Jongen betrapt met handelshoeveelheid harddrugs

Stop politie
Stockfoto

Roosendaal – Zaterdagavond is een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden op de Rucphensebaan voor overtreding van de Opiumwet en het rijden zonder begeleider.

Surveillerende agenten zien de jongen omstreeks 19.15 uur in een auto over de Rucphensebaan rijden. Het valt hen op dat het uiterlijk van deze bestuurder zeer jong is. Het vermoeden rijst dat deze mogelijk nog geen rijbewijs heeft of minstens nog verplicht is met een volwassen begeleider te rijden. Na een stopteken wordt de bestuurder aan een algemene controle onderworpen.

22 gripzakjes drugs
Dan blijkt het vermoeden te kloppen; de bestuurder is nog niet bevoegd om zonder begeleider te rijden. Vervolgens wordt de auto nader bekeken. Daaruit komt een tasje met 16 gripzakjes cocaïne en 6 gripzakjes henneptoppen tevoorschijn. De jongen is daarop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast.