112Vandaag

Noord-Holland

Marechaussee houdt man aan voor vernieling voertuigen

Marechaussee Schiphol

Op dinsdagochtend 12 maart heeft de Marechaussee een 32-jarige Spanjaard aangehouden die met zijn voertuig meerdere auto’s op Schiphol heeft beschadigd. De bestuurder had eerder op de ochtend ook 12 auto´s beschadigd in Zaandam.

Hierop is zijn kenteken in het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) gezet. De Marechaussee kreeg daarna al vrij snel de melding dat het voertuig rond Schiphol reed en zijn actief gaan uitkijken. Op dat moment kwamen er meldingen binnen dat er bij de vertrekpassage sprake was van een spookrijder en dat die meerdere auto’s raakte. Het voertuig is staande gehouden door marechaussees van de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart.

Daarbij is de 32-jarige Spanjaard aangehouden. De man is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, vernieling en doorrijden na ongeval. De man is overgedragen aan de politie Noord-Holland die de zaak verder zal onderzoeken.

To Top