112Vandaag

Noord-Brabant

Getuigen brandstichting woning gezocht Oirschot

brand Oirschot

Oirschot – In een woning aan de Moriaan in Oirschot ontstond dinsdagavond 12 februari brand. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en wil in contact komen met getuigen.

De brand in de woning ontstond dinsdagavond kort na 23.00 uur en lijkt begonnen te zijn op het balkon van de woning. De bewoners konden op tijd buiten komen en raakten niet gewond. Het pand liep dusdanige schade op dat het gezin nu niet terug kan naar hun huis. De bewoners verblijven voor nu op een andere locatie.

Onderzoek
De forensische recherche deed in de loop van de dag uitgebreid onderzoek naar specifieke details in en om het pand die de oorzaak van de brand kunnen verklaren. Hierbij werd ook een speciale speurhond ingezet die getraind is voor sporenonderzoek bij branden. Op basis van de tot nu toe verzamelde informatie gaan we ervan uit dat de woning in brand is gestoken. Hoe, waarom en door wie wordt onderzocht. We houden er rekening mee dat een zakelijk conflict hieraan ten grondslag kan liggen. Het onderzoek is in volle gang.

Getuigen
We vragen getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze brandstichting verband kan houden om informatie te delen. Ook mensen die misschien bewakingsbeelden hebben en in de directe omgeving wonen, vragen wij om deze met ons te delen. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het is ook mogelijk om online tips en beeldmateriaal te delen. Dat kan via het tipformulier.

To Top