Doden Obdam komen uit Polen

voertuig-langs-weg
Stockfoto: Politie

Obdam – De vier mensen die bij een ongeluk in het Noord-Hollandse Obdam zijn omgekomen, zijn Polen die sinds vrijdagavond werden vermist. Dat bevestigt de politie. De auto waarin zij zaten, raakte vrijdagavond te water.

Het gaat om een 48-jarige vrouw en drie mannen, twee van 21 en een van 20 jaar. Dat meldt de politie Noord-Holland-Noord. Het voertuig werd vanmiddag rond het middaguur gevonden door een voorbijganger en gemeld bij de politie. De vier inzittenden zouden vrijdagavond om 23.00 uur vertrokken zijn van hun werk bij een bloembollenbedrijf in Obdam. Met de auto vertrokken zij richting een pension bij een camping in Zijdewind.

Op foto’s is te zien dat de auto over de vangrail is gevlogen, het water in. Door de slechte weersomstandigheden zou de macht over het stuur zijn verloren. Vermoedelijk lag de auto al sinds vrijdagavond in het water. De zoekactie door duikers naar eventuele meerdere slachtoffers is inmiddels afgerond.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Duikers van de brandweer zoeken in het water naar mogelijk meer slachtoffers. Ook werd een traumahelikopter ingezet. Het voertuig is geborgen. De politie zoekt uit wanneer ze precies te water raakten en wat de oorzaak is.