‘Grote partij wiet in huis van ouders Yuri van Gelder’

yuri
Foto: Politie

Waalwijk – De politie heeft enkele kilo’s aan wiet gevonden in vermoedelijk het huis van de ouders van turner Yuri van Gelder.

De politie geeft nooit namen van verdachten, maar bevestigt dat de hennep op het adres in de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk is gevonden. Dit is het huis waar de familie Van Gelder woont. Volgens de politie beslist de officier van justitie later over een eventuele straf. De gevonden hennep heeft een straatwaarde van duizenden euro’s.

De politie trof woensdag bijna tweeënhalve kilo gedroogde henneptoppen aan in Waalwijk. Niemand werd aangehouden, maar de drugs zijn wel in beslag genomen. Mogelijk volgt er nog een straf van justitie. De hoeveelheid aan wietplanten is duizenden euro’s waard.

Het wietlab kwam aan het licht door „afwijkend stroomverbruik in de straat”, aldus de politie. Er is ook nog een ander huis in de straat bij de herkomst van de wiet betrokken.

Geen commentaar
In de Louwe Kooymanslaan laten maar weinig mensen iets los over de vondst van de hennep bij de familie Van Gelder. Niemand heeft iets gezien van de inval van de politie. De vader van Van Gelder stond kort een verslaggever te woord die hem tegenkwam in de straat. Maar hij wilde woensdagavond niet veel kwijt over de hennep die in zijn huis was gevonden schrijft Omroep Brabant.