Verdachte met illegaal vuurwerk, vuurwapens en een hennepkwekerij aangehouden

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord
Stockfoto

Op vrijdag 14 december werd een 32-jarige man uit Rotterdam door de politie aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk, wapens en hennep gerelateerde goederen.

De politie kwam de man op het spoor na een anonieme tip. De man werd afgelopen vrijdag aangehouden toen hij onderweg was met zijn auto en 28 kg illegaal vuurwerk (flowerbeds) in zijn achterbak. De politie trof vervolgens 126 kg illegaal vuurwerk aan in de garagebox van de man evenals een boodschappentas met wapens (vuurwapens, kogelpatronen, imitatiewapens, stroomstootwapens, een mes, een boksbeugel en pepperspray) en diverse hennep gerelateerde goederen.

Er werden twee woningen in Rotterdam doorzocht. In een van de woningen werden transformators, waterbakken en groeimiddelen aangetroffen. In een bedrijfspand in Rotterdam werd een hennepkwekerij, hennepstekkerij en gedroogde henneptoppen aangetroffen. De hennepkwekerij werd direct ontmanteld.

Het strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan onder leiding van het Functioneel Parket.

Voorlopige hechtenis
Vandaag heeft de rechter-commissaris in Rotterdam de voorlopige hechtenis van de man met 14 dagen verlengd.