Dode op snelweg, auto met slachtoffer gevonden in maisveld

Traumahelikoper
Stockfoto

Sint Odiliënberg – In de nacht van woensdag op donderdag is bij een ongeval op de A73 ter hoogte van Sint Odiliënberg een persoon overleden en een persoon zwaargewond geraakt.

Rond 00.30 uur kwam een melding binnen dat er iets op het wegdek van de A73 zou liggen. Dit bleek een lichaam te zijn. Deze persoon was overleden.

Bij onderzoek in de omgeving trof de politie in een nabijgelegen maisveld een auto aan, met daarin nog een persoon. Deze was zwaargewond en voor behandeling van deze persoon werd het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ingezet.

Onderzoek:
De A73 is in verband met het onderzoek vanaf het knooppunt het Vonderen in noordelijke richting (richting Nijmegen) afgesloten. Ook is een politiehelikopter opgeroepen om in de omgeving te kijken of er nog meer slachtoffers zijn.

Wat er precies gebeurd is, is op dit moment nog onbekend. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen. Er is inmiddels technisch en tactisch onderzoek opgestart.

Hoe lang de autoweg richting Nijmegen nog afgesloten blijft, is niet bekend. Er is ook nog geen informatie bekend over de slachtoffers.