Gemeente Cuijk: Kom niet naar het Project X ‘feest’

politie
Stockfoto

Voor iedereen die van plan is om morgenavond naar Cuijk te komen: blijf thuis. Er is geen feest, er komt geen feest en er wordt strikt gehandhaafd!

Wat betreft Project X Katwijk houden de gemeente Cuijk en de politie rekening met alle mogelijke scenario’s. De voorzorgsmaatregelen die vrijdag worden getroffen zullen passend zijn en er zal strikt worden gehandhaafd. Over de concrete voorzorgsmaatregelen zal vooraf enkel worden gecommuniceerd indien dit noodzakelijk is. Alle informatie wordt verspreid via de gemeentelijke website en kanalen op sociale media.

Burgemeester Hillenaar: “Wij willen en moeten de veiligheid van de inwoners van Katwijk/gemeente Cuijk bewaken en kunnen niet toestaan dat anderen hun veiligheid in gevaar brengen. De politie zal daadkrachtig en doortastend optreden tegen personen die naar Cuijk komen om bewust onrust te veroorzaken. Verder is met het Openbaar Ministerie afgesproken dat er strikt zal worden gehandhaafd.” “Ik doe vooral een appel op ouders van jongeren die van plan zijn naar Cuijk te komen. Maak hen duidelijk dat dat zij niet welkom zijn. Komen ze toch naar Cuijk, dan kunnen de gevolgen dusdanig zijn dat ze die hun leven lang met zich meedragen. Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel.”