Jongen en vrouw ook verdacht van andere autobranden Nieuwegein

Autobrand
Stockfoto

Nieuwegein – Donderdag 29 november en zaterdag 1 december hebben in totaal elf autobranden plaatsgevonden. Al snel werden twee verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van de branden is de politie direct actief gestart met onderzoek. Zaterdagavond werden een 15-jarige jongen en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden. Op het moment van de aanhouding werden zij alleen verdacht van brandstichting van de laatste autobrand op de Pallasburg, maar inmiddels worden zij ook verdacht van betrokkenheid bij de eerdere autobranden in Nieuwegein van afgelopen donderdag en zaterdag.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en de politie zet het onderzoek voort.

Iets gezien?
Ondanks de aanhoudingen is de politie nog steeds op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die u wil delen met de politie bel dan met de recherche in Nieuwegein via 0900-8844 of het tipformulier. Ook als u beschikt over relevant beeldmateriaal roepen wij u op deze te delen. Als u zich liever anoniem meldt dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.