Achtervolging vanuit Tilburg eindigt in Den Bosch

Achtervolging
Foto: Politie gemeente Waalwijk

Den Bosch – Op donderdagavond 27 september om 23.20 uur vond een achtervolging vanuit Tilburg plaats. Een bestuurder van een personenauto negeerde een stopteken op de Ringbaan-Oost.

De bestuurder koos eieren voor zijn geld en reed via de Midden-Brabantweg naar Waalwijk. Hier werden snelheden gehaald van ruim 220 km/h. De bestuurder reed naar de A59 om vervolgens via de afslag Waalwijk-Oost in Waalwijk te belanden.

Ook hier werden hoge snelheden gehaald en volgde een doldwaze rit in Waalwijk. Hierbij is de bestuurder tegen een andere auto gebotst en doorgereden. Meerdere eenheden van politie zaten achter de bestuurder aan. Deze kon uiteindelijk via de N261 toch naar de A59 rijden, waarna hij is aangehouden ter hoogte van ‘s-Hertogenbosch.

De man zit vast. Uitgezocht wordt waarom de man, een 31 jarige man uit Utrecht, een stopteken negeerde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn voertuig is in beslaggenomen. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.