Politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur

agente werkt achter computer

Roosendaal, Zegge, Bosschenhoofd, Zevenbergen – Al enige tijd krijgen we weer meldingen over babbeldieven in Roosendaal en omgeving. Uiteraard zet de politie alles in het werk om de daders op te sporen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom willen we opnieuw aandacht vragen voor deze nare diefstalmethode en de preventietips. Deze laffe oplichters slaan bij voorkeur toe bij mensen van 60 jaar en ouder. Ze weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje bij u binnen te praten. Trap er niet in en laat ze niet binnen.

In Zevenbergen is deze maand een 71-jarige bewoonster van een appartementencomplex slachtoffer geworden. Een man belde aan en vertelde dat er mogelijke waterschade zou zijn vanweg een lekkage in een andere woning. De man keek onder meer in de keukenkastje naar de afvoer. Nadat de man weg was, ontdekte de vrouw dat haar sieraden weg waren. Vermoedelijk is een tweede persoon de woning ingeslopen.

Vorige maand liet een dame van 91 jaar uit de wijk Kortendijk in Roosendaal twee mannen in haar woning binnen omdat zij een navigatiesysteem op haar scootmobiel zouden monteren. De vrouw gaat met de lift naar beneden en gaat ervan uit dat mannen met de trap gaan. Ze ziet de mannen niet meer en als ze terug in de woning komt is het navigatiesysteem weg.

Een 91-jarige vrouw uit Zegge is in juli slachtoffer geworden van een oplichter aan de deur. De vrouw opende haar voordeur voor een man. Hij zei dat er een waterleiding was gesprongen en dat hij een en ander wilde controleren. De vrouw moest bij de cv-ketel blijven staan om te checken of er een lampje branden. Ondertussen heeft de man haar woning doorzocht en geld meegenomen. Ook in Bosschenhoofd gebruikten in juli twee mannen de smoes van een gesprongen waterleiding om een woning van een slachtoffer (65) binnen te komen en sieraden te stelen.

To Top