Grootschalige estafettecontrole op de A67 - 112Vandaag

112Vandaag

Limburg

Grootschalige estafettecontrole op de A67

A67

Zuid-Oost Brabant, Noord-Limburg – Er staat op 19 september een grote estafettecontrole gepland op verschillende plekken langs de A67. De datum is bewust gekozen: dan is het EDWARD dag. EDWARD staat voor European Day Without A Road Death.

Met deze actie vraagt de politie aandacht voor verkeersveiligheid. Ze doet dat in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Afleiding
Afgelopen jaar zijn er meer dan 1000 bestuurders bekeurd op. Ongeveer 800 daarvan zijn terug te brengen op telefoongebruik. De politie controleert daarom ook tijdens de controle op 19 september vooral op afleiding, zoals appen en niet handsfree bellen.

Landelijke campagne
Op 13 september 2018 heeft de Minister I&W de nieuwe landelijke campagne www.mono.nl over afleiding in het verkeer gelanceerd. De uitingen die daarbij horen zijn op 19 september zichtbaar langs de A67 en sluiten aan bij de actie van de politie. Na de actie op 19 september volgen zeker nog 2 controles op de A67, beide wederom gericht op afleiding.

To Top