Twee aanhoudingen na woningoverval

politie auto met zwaailicht
Stockfoto

Reuver – Twee mannen zijn vrijdagavond aangehouden na een woningoverval aan de Eikenlaan. De bewoner raakte bij de overval gewond, en ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.

Bij de politie kwam vrijdagavond rond 22.50 uur een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Eikenlaan, waarbij twee inbrekers zouden zijn overlopen. Later bleek dat er vermoedelijk in de woning een gevecht is geweest tussen verdachten en bewoner, en dat er ook slagwapens zijn gebruikt. We gaan er vanuit dat de overvallers deze slagwapens bij zich hadden. Het blijkt dus niet om een inbraak te gaan (zoals eerdere berichtgeving in o.a. Burgernet) maar om een woningoverval. Het is niet bekend hoe de mannen de woning zijn binnengedrongen.

Na de overval wilden de mannen vluchten, maar het lukte omstanders om een verdachte buiten de woning onder controle te krijgen. Hij is in bedwang gehouden tot de politie kwam. Later is verderop ook de tweede verdachte door de politie aangehouden. Beiden mannen zitten vast en het onderzoek van de politie loopt. Het gaat om twee 34-jarige mannen. De woonplaats van beiden is niet bekend. Het is ook niet bekend of er buit is gemaakt. De politie moet nog in gesprek met het slachtoffer, die op dit moment nog in het ziekenhuis ligt. Meer informatie is op dit moment niet bekend.