112Vandaag

Provincies

Man laat geslachtsdeel zien aan vrouwen

Politieagent op de rug

Capelle aan den IJssel & Rotterdam – In het openbaar je jongeheer laten zien aan anderen is een strafbaar feit. Ben je slachtoffer van schennispleging? Meld het of doe aangifte!

Een man vond het vorige week nodig om bij metrostation Capelsebrug zijn geslachtsdeel uit zijn broek te halen en aan een meisje te tonen. Hij volgt de (jonge) vrouwen en blijft rond hen hangen. Dit komt heel bedreigend over. Het gebeurde niet alleen bij Capelsebrug. Ook in Delfshaven en bij metrostation Delfshaven wilde een man maar al te graag dichtbij vrouwen komen en zijn broek laten zakken. De politie ziet dit als een strafbaar feit, wat vaak veel impact heeft op het slachtoffer. Iemand wordt onverwachts geconfronteerd met seksueel grensoverschrijdend gedrag op openbare plekken, die voor iedereen veilig zouden moeten zijn.

Doe aangifte
Het blijkt dat veel mensen geen aangifte doen van schennispleging. Toch is het belangrijk om aangifte te doen omdat dan zaken eventueel gekoppeld kunnen worden aan verdachten. De politie kan de verdachte vervolgens aanhouden en er kan een hulpverleningstraject in gang gezet worden. Daarom, word je geconfronteerd met een potloodventer? Meld het altijd bij 0900-8844 of doe aangifte. www.politie.nl

To Top