Aanhouding voor overval op lachgaspatroonverkoper Rhoon

politie auto met zwaailicht
Stockfoto

Rhoon – De politie heeft maandag 3 september een 24-jarige man uit Vaals aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een bezorger van een nachtwinkel. Die werd zondag 5 augustus onder bedreiging beroofd van een aantal lachgaspatronen op de Saffierlaan in Rhoon. Het onderzoek naar andere verdachten gaat verder, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Stockfoto
Het regionaal overvallenteam doet sinds 5 augustus onderzoek naar de overval. Eén van de acties was het veilig stellen van beschikbare camerabeelden. Bij het uitkijken van deze beelden zagen de rechercheurs dat één van de verdachten voor de overval een portiek was ingelopen. De aangehouden man voldoet aan het opgegeven signalement. De politie deed een oproep aan het publiek en publiceerde de beelden. Dat leidde ertoe dat één van de verdachten zichzelf maandag 3 september op een politiebureau kwam melden. De man is donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris en zijn hechtenis is verlengd.

Lachgaspatronen
Het slachtoffer werkt voor een bedrijf dat handelt in lachgaspatronen en moest die ochtend een bestelling afleveren in Rhoon. Zondag 5 augustus stond hij zoals afgesproken met de ‘klant’ om 04.30 uur bij een flat aan de Saffierlaan. De ‘klant’ kwam naar de auto, maar in plaats van te betalen, kreeg het slachtoffer opeens iets in zijn zij gedrukt, vermoedelijk een vuurwapen. Er kwam een tweede verdachte bij. De twee mannen doorzochten de auto, namen de hele voorraad lachgaspatronen mee en gingen er vandoor, de verkoper gewond achterlatend.

Meer verdachten
Bij de bedreiging van het slachtoffer stond een tweede man, maar de politie sluit niet uit dat er naast deze tweede verdachte meer verdachten betrokken zijn. Het onderzoek naar de bedreiging en overval gaat dan ook onverminderd verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wie zijn de getuigen op de auto en scooter?
Al eerder deed het RTO een beroep op het publiek. Getuigen meldden namelijk dat er vlak na de overval een auto langsreed, net als een scooter met twee jongens erop. Zij hebben het slachtoffer nog geholpen. De politie komt nog steeds graag met hen in contact. Alle informatie over deze zaak kunt u kwijt via 0800-6070. Of gebruik alstublieft het tipformulier.