112Vandaag

België

Trein kan net op tijd stoppen voor vechtpartij op rails

Vechtpartij treinrails

Op Facebook is een filmpje opgedoken waarop een gevecht te zien is tussen een Nederlandstalige getinte jongen en enkele omstaanders. De feiten deden zich voor in het station van Aarschot. Het parket is intussen een onderzoek gestart.

“De trein Luik Guillemin-Antwerpen-Centraal kwam net voorbij, maar kon door het seinhuis snel worden stilgelegd”, aldus Infrabel-woordvoeder Thomas Baeken. “Een drama is zo nipt vermeden.”

In het filmpje gaat het over een discussie van enkele omstaanders tegen de 15-jarige jongen. Waarom en over wat de discussie aanvankelijk ging, is niet meteen duidelijk. Het slachtoffer tracht zijn kalmte te bewaren maar de omstaanders blijven hem lastigvallen en al snel krijgt de jongen racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd.

De gemoederen raken nog meer verhit en er ontstaat een ware vechtpartij waarop een man de jongen op de sporen duwt. De jongen is niet van plan zich te laten doen en trekt vervolgens zijn aanvaller zelf op de sporen waar het gevecht verder gaat. Intussen springen de andere uitdaagsters eveneens op de sporen om zich in het gevecht te mengen.

Uiteindelijk weten omstaanders de boel te kalmeren en de vechthanen uit elkaar te halen. Het filmpje werd op het internet geplaatst door de vriendin van de moeder van het slachtoffer. Zij vergezelde die dag de 15-jarige jongen op uitstap.

Politie en parket voerden een onderzoek naar het zware geval van racisme, de daders zouden intussen zijn opgepakt.

Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld en kandidaat-burgemeester in Aarschot, heeft op Twitter gereageerd op de vechtpartij. “Goed dat politie en parket hier onmiddellijk optreden! Voor scheld- en vechtpartijen is geen plaats in onze stad.En héél duidelijk: voor racisme is geen plaats in onze stad”, klinkt het. “Wij zijn allemáál Aarschot. Een stad waar niet je afkomst, maar je toekomst telt. Een stad waar we met respect met elkaar omgaan.”

To Top