Man (26) aangehouden wegens aanslagdreiging Tweede Kamer - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Man (26) aangehouden wegens aanslagdreiging Tweede Kamer

Twee agenten drukken verdachte tegen de grond

Op het Centraal Station in Den Haag is een man van 26 opgepakt. De reden is volgens de politie een filmpje op Facebook waarin hij een aanslag lijkt aan te kondigen op de organisator van de cartoonwedstrijd van de PVV, of op het gebouw van de Tweede Kamer.

De melding over het filmpje kwam gisteren binnen bij de politie, die onmiddellijk een onderzoek begon. Dat leidde vanochtend tot het aanhouden van de man. Hij wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte zit in volledige beperkingen en wordt verhoord. Zijn identiteit moet volgens de politie nog worden vastgesteld. Omdat het volgens de politie om een ernstige dreiging gaat, is er overleg geweest met justitie en de burgemeester van Den Haag. “Alle mogelijke opties worden opengehouden en scenario’s onderzocht.”

To Top