Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak

Diensthond

Molenschot – Twee Roemeense mannen (26 en 33 jaar) zijn maandag aan het eind van de ochtend, mede dankzij een alerte getuige, tijdens een politieactie aangehouden ter zake een woninginbraak aan de Bredasedijk. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Hun auto is in beslag genomen.

De politie kreeg omstreeks 11.20 uur een melding van een alerte buurtbewoner dat twee mannen bezig waren in te breken in een woning aan de Bredasedijk. Ze waren volgens de melder bezig om met grof geweld een raam te forceren. Een van de daders zou gele handschoenen dragen.

Quando
Agenten die als eerste ter plaatse kwamen zagen een persoon wegrennen. Ze slaagden erin om de vluchter op een maisveld tussen de Bredasedijk en de Bavelseweg in te sluiten. Hij verstopte zich daar, waarna hij enkele keren door een politie man in het Engels luid werd aangeroepen, waarbij politiehond Quando hard blafte. Hij reageerde daar echter niet op. Hierna kreeg Quando de opdracht de inbreker te zoeken. De hond spoorde de 33-jarige verdachte op die echter opnieuw vluchtte en geen gehoor gaf aan het commando om te blijven staan. Hierop werd hij door de hond in zijn linkerbeen gebeten waarna hij zijn vlucht staakte Vanwege de bijtwond werd de verdachte na aanhouding eerst voor behandeling naar de Eerste Hulp van het ziekenhuis gebracht .

Caravan
De 26-jarige verdachte werd op een weiland aan de Bavelseweg gelokaliseerd. Hij werd door een van de dienders na een achtervolging onder een caravan aangetroffen. Hij had ook de sleutels bij van hun auto die op de Bredasedijk werd aangetroffen nabij het pand waar de inbraak had plaats gevonden. Er waren twee ruitjes van bovenlichten ingeslagen. Ook waren de vergrendelingen verbroken. De woning was doorzocht. Er werden sieraden ontvreemd. Vandaag worden de verdachten met hulp van tolken gehoord.

To Top