Tweede grote hennepvondst in natuurgebied in twee dagen

natuurgebied
Foto: Politie

Hoeksche Waard – De Politie heeft vandaag in een natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij met 650 planten geruimd. Twee personen die op weg waren naar de hennepkwekerij zijn aangehouden. Gisteren werd er al in de Dordtse Biesbosch een kwekerij met 2000 planten ontdekt.

Dat hennepkwekerijen in natuurgebieden gevonden worden is niet uniek. “Het is een typisch zomerprobleem” volgens milieuagent Johan Gouweloos. “Het is de derde keer in vier jaar tijd dat in ditzelfde natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij wordt ontdekt”. De hennep wordt in april/mei geplant, waarna de kwekers in augustus hopen te oogsten.

Last van droogte
Ook deze hennepkwekers hebben last van het droge zomerweer. Omdat het deze zomer weinig heeft geregend, moesten de planten op een andere manier aan water komen. “We hebben ook slangen en pompen gevonden waarmee de planten besproeid werden”.