Hulp van toeristen gezocht bij opsporing gevluchte Brabantse drugshandelaar - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

Hulp van toeristen gezocht bij opsporing gevluchte Brabantse drugshandelaar

Tommy van der Sommen

Driebergen – Politie en openbaar ministerie vragen hulp van toeristen in Spanje bij de opsporing van een gevluchte drugshandelaar. De man is woensdag met foto op de Nationale Opsporingslijst (NOL) geplaatst.

Politie en OM vermoeden dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Maar ook zijn er aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella, ophoudt. Omdat er nu veel Nederlanders in Spanje zijn, is hij ook juist nu op de NOL geplaatst.

Politie en OM zijn al sinds de man verdween naar hem op zoek. In dat onderzoek zijn dinsdag nog doorzoekingen gedaan bij mensen uit de omgeving van de man. In het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde drugshandelaar wordt samengewerkt met de politie in Spanje. Het politieteam dat voortvluchtige verdachten en veroordeelden opspoort, onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Parket, is van plan vaker mensen op de NOL te plaatsen. Het doel hiervan is om de burger meer te betrekken bij de opsporing naar deze personen.

To Top