112Vandaag

Provincies

Politieagent gewond na aanhouding

Politie auto met zwaailichten

Waddinxveen – De politie heeft op vrijdag 13 juli rond 20.40 uur een 40-jarige man uit Waddinxveen aangehouden in verband met bedreiging en belemmering. Bij deze aanhouding raakte een politieagent gewond.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er ruzie zou zijn in een woning aan de Alpherbrink in Waddinxveen. In de woning troffen de agenten de later aangehouden man aan die nadat hij werd aangesproken zeer agressief reageerde en hen bedreigde, vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol. De agenten vroegen de man tevergeefs meerdere malen om zich te kalmeren. Ook nadat de agenten buiten de woning in gesprek waren met betrokkenen bleef de man zich zeer recalcitrant gedragen en belemmerde hij de werkzaamheden van de agenten. Daarop werd de man aangehouden en bij deze aanhouding raakte een agent gewond aan zijn voet. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de agent een breuk te hebben opgelopen in zijn voet. De aangehouden man wordt gehoord en de politie onderzoekt de zaak nader.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

To Top