112Vandaag

Noord-Holland

Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen

Amsterdam – Een bestelauto is maandagnacht het kantoorpand van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam-Sloterdijk binnengereden. Kort daarop vloog het busje in brand. De politie gaat uit van opzet. De dader is gevlucht.

De brandweer werd rond 04.00 uur gealarmeerd over de brand in het gebouw. De witte Volkswagen Caddy is door de glazen pui naast de hoofdingang gereden. De bestuurder is daarna vermoedelijk in een donkere Audi gevlucht. In de lobby van het gebouw woedde na het incident een flinke brand.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Alleen een beveiliger was in het pand aanwezig. Hij kwam met de schrik vrij. Er is veel schade aan de pui van het pand. Binnen is veel brand- en rookschade.

Opzet
Volgens een politiewoordvoerder wordt er aan de hand van de situatie daar van opzet uitgegaan. Voor het pand staan hekken en aan de zijkant betonnen blokken. De auto moet daar eerst actief omheen hebben gestuurd om vervolgens tegen de pui te rijden.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

To Top