112Vandaag

Friesland

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar handel in hard- en softdrugs

cocaine

Fryslân – De politie heeft in een onderzoek naar de handel in hard- en softdrugs vijf verdachten aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Sneek, twee mannen van 34 en 67 uit Grou, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw van 57 jaar uit Grou. De verdachten werden vorige week woensdag aangehouden.

Bij de politie waren anonieme tips binnen gekomen dat twee mannen van 34 en 67 uit Grou in drugs zouden handelen. Reden genoeg om een onderzoek te starten. Rechercheurs kregen tijdens het onderzoek het sterke vermoeden dat duo samenwerkte met een 40-jarige man uit Sneek.

Aanhoudingen en invallen
Nadat er voldoende bewijs was verzameld, werd besloten om tot actie over te gaan. Vorige week woensdag werden de drie mannen aangehouden. Tijdens het onderzoek werd ook nog een 57-jarige vrouw en een 45 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. In totaal werden twee vuurwapens, twee luchtdrukwapens, pepperspray, een taser, een verborgen kluis met ruim 60.000 euro aangetroffen. Ook vonden ze 20 kilo aan hennep, hennepafval en een handelshoeveelheid harddrugs. In twee loodsen werden verborgen ruimtes aangetroffen met daarin een hennepkwekerij, hennep en spullen om een hennepkwekerij te kunnen maken. De zoekingen vonden plaats in Grou, Akkrum, Sneek en Woudsend.

Verhoor
Na de aanhoudingen werden de vijf verdachten overgebracht naar het politiebureau. Daarbij werden ze diverse keren gehoord. Tegen de vijf werd proces-verbaal opgemaakt. Afgelopen maandag mochten ze het politiebureau weer verlaten. Ze blijven verdachte en het onderzoek gaat dan ook verder. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

To Top