112Vandaag

Provincies

Bestuurder (19) drinkt vier keer te veel en vliegt uit de bocht in Scherpenisse

close up hand agent die alcoholcontroleapparaat vasthoudt

Scherpenisse – Surveillerende agenten zagen vannacht rond 00.40 uur een auto met hoge snelheid slingerend over de Poortvlietsedijk in Scherpenisse rijden. De verlichting aan de voorkant van de auto was uit.

De auto reed ineens de berm in, gleed de dijk af en strandde daarna met de voorkant in een sloot. Vermoedelijk is de bestuurder uitgestapt en weggerend, want de agenten zagen vervolgens iemand door het weiland rennen. Uit onderzoek bleek dat er gelukkig geen andere personen meer in het voertuig zat. Samen met een hondengeleider hebben de agenten gezocht naar de vermoedelijke bestuurder van de auto. Deze man, die ook tenaamgestelde is van de auto, werd een half uur later aangetroffen in een sloot.

De man, 19 jaar, woonplaats niet bekend, is aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij moest een blaastest ondergaan. Uit die blaastest bleek dat hij (voor een beginnend bestuurder) bijna vier keer teveel had gedronken. Het CBR zal een onderzoek instellen naar zijn rijvaardigheid. De 19-jarige is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij wordt gehoord over het gevaar dat hij veroorzaakte door op deze manier (en onder invloed) te rijden. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf en door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

To Top