112Vandaag

Noord-Brabant

Mogelijk verband vondst vuurwapen en doodschieten Kaan Safranti in Opsporing Verzocht

FO

Breda – Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de vondst begin mei 2018 van een automatisch vuurwapen in de berm langs de snelweg A-58 ter hoogte van Gilze. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, vermoedt de recherche dat met dit vuurwapen op zondagavond 8 april 2018 de 26-jarige Kaan Safranti is doodgeschoten.

De politie kreeg zondag 8 april 2018 omstreeks 20.20 uur meldingen van bewoners aan de Sandenburgstraat in Breda dat ze knallen hadden gehoord. Direct erna zou een aantal auto´s snel zijn weggereden. In een van de flats werd een man aangetroffen die was neergeschoten. Het slachtoffer was overleden. Het bleek te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. De politie formeerde onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing. Er werd direct een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek ingesteld.

Vondst
Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de snelweg A-58 in de berm een automatisch vuurwapen aangetroffen. Het vermoeden is dat hiermee Kaan Safranti is doodgeschoten. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij in op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt. Enkele dagen na het schietincident werden langs deze zelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die zondag 8 april 2018 tussen 20.30 en 22.00 uur over de snelweg A58 hebben gereden vanuit Breda in de richting van Eindhoven en hebben gezien dat er vanuit een auto spullen werden gegooid. Uiteraard wil de recherche ook nog spreken met mensen waarmee nog geen contact is geweest die iets verdachts hebben gezien die zondagavond rond de flat aan de Sandenburgstraat of meer weten over de auto´s waarmee de daders zijn gevlucht of het mogelijke motief voor Kaans dood.

Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie?
Bel naar de tiplijn van de politie via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook bellen met het Team Criminele Inlichtingen via 06-17989129.

Uitzending
Opsporing Verzocht is vanavond van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 23 mei 2018 rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2.

To Top