112Vandaag

Noord-Brabant

Dertig auto’s verwoest door grote brand bij autobedrijf Jonkers Valkenswaard

Brand

Valkenswaard – Een brand legde vrijdagavond een werkplaatst van autobedrijf Jonkers aan de Luikerweg in Valkenswaard volledig in de as. De brandweer kwam met groot materiaal af op de brand.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Rond kwart over zes brak de brand uit bij autobedrijf Jonkers aan de Luikerweg in Valkenswaard. De brandweer werd gealameerd waarna al snel werd opgeschaald naar grote brand. Al vrij snel sloegen de vlammen uit het dak van de werkplaats van het autobedrijf. Even later werd er verder opgeschaald naar zeer grote brand.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Meerdere korpsen uit de regio zijn ingezet om de brand bij het autobedrijf te blussen. Ondanks de massale inzet van de brandweer is de schade enorm. Bij de brand zijn naast de oude werkplaats ruim dertig auto’s, waaronder enkele oldtimers, verloren gegaan.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Het nieuwe gedeelte waar het museum in zit en veel andere oldtimers staan is gespaard gebleven. De brandweer geeft aan de brand onder controle te hebben maar nog lang bezig te zijn met nablussen.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Kort na het uitbreken van de brand waren er grote zwarte rookwolken kilometers ver te zien. Bij de brand raakte een persoon gewond, het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Er kwamen veel mensen kijken bij de brand. Daarom heeft de politie een gebied rondom het autobedrijf afgezet met linten zodat brandweerlieden hun bluswerkzaamheden veilig konden uitvoeren.

Brand

Foto: Dave Hendriks

Jonkers zou volgend jaar haar honderd jaar bestaan vieren.

Foto: Dave Hendriks/brand vanuit Waalre te zien

 

To Top